Verborgen Kamers: 3 en 4 mei in Kunstmin

In de herdenkingsmaand mei speelt Onderwater Producties traditiegetrouw een voorstelling met de Tweede Wereldoorlog als vertrekpunt. Op 3 en 4 mei 2024 spelen we Verborgen Kamers. Deze voorstelling gaat over een onderbelicht hoofdstuk in de Dordtse geschiedenis; de Jodenvervolging.

In de voorstelling krijgen twee Joodse onderduikers, Jules Benedictus en Corine Fonteijn een gezicht. Beiden hielden gedurende hun onderduiktijd een dagboek bij. Beiden zaten ruim 900 dagen ondergedoken en hebben de oorlog overleefd.
In deze reconstructie staan hun dagboeken centraal en wordt er een brug geslagen tussen het heden en het verleden. Een voorstelling met een muzikant en filmbeelden.

Eerdere voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog
Onderwater Producties maakt al 8 jaar lang in mei voorstellingen over de Tweede Oorlog. Deze worden altijd gespeeld in het kader van Theater Na de Dam.
Het Geheugen van Rotterdam ging over hoe je in deze tijd de oorlog moet herdenken en speelde in de kerk en de gewelven van Arminius.
Coolsingel 65 was een persoonlijke, ontroerende voorstelling over het bombardement op Rotterdam en de relatie tussen vaders en zonen. Het speelde in het Holbeinhuis op de Coolsingel; waar het weggebombardeerde huis stond van de vader van Jeroen Rienks.

Data
3 mei 2024 20:30 uur, Kunstmin Dordrecht.
4 mei 2024 20:30 uur, Kunstmin Dordrecht. Na de Dodenherdenking, in samenwerking met Theater Na de Dam.

De voorstelling duurt ruim een uur.

Concept: Onderwater Producties
Regieadvies: Astrid van Eck
Spel en tekst: Afke Weltevrede, Jeroen Rienks
Muziek: Willem ’t Hart
Filmbeelden: Bram Vreugdenhil

Bestel snel je kaarten voor Verborgen Kamers bij Kunstmin. Klik hier

Met dank aan: 
De gemeente Dordrecht, Kees Weltevrede, Stichting Dordts Joods Overleg, Kunstmin e.v.a.