Over ons

Onderwater Producties

Onderwater Producties is een Rotterdamse theatergroep die in 2011 is opgericht. We maken documentair en toegankelijk theater over actuele, maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen. De voorstellingen worden gespeeld op bijzondere locaties.
De artistieke leiding is in handen van theatermakers/acteurs Afke Weltevrede en Jeroen Rienks. Per productie wordt het gezelschap uitgebreid met deskundige mensen; zoals regisseurs, schrijvers, acteurs, dramaturgen en producenten.
De regie is o.a. gedaan door: Jeroen van den Berg (Stichting Jan Vos), Marijn van der Jagt (Bambie), Milone Reigman (Het Huis Utrecht), Martine van Ditzhuyzen.

We werken met het hele team met veel energie en succes aan locatieprojecten in Rotterdam en daarbuiten. Zo speelden we Till Death do Us Part 2050 in het Glazen Huis op het dak van de Lijnbaanflat.
Lonely City over eenzaamheid speelde in een industrieel pand in de buurt ZOHO in Rotterdam en Coolsingel 65, een voorstelling over vaders en zonen recht tegenover het Stadhuis op de Coolsingel. Het Geheugen van Rotterdam, over hoe we anno nu de Tweede Wereldoorlog moeten herdenken vond plaats in de gewelven van Arminius.
How Much Is Enough?, over consumentisme versus natuur, speelden we op de DakAkker van het Schieblock naast het Hofplein.
In 2016 speelden we Kassa!, een ode aan de Rotterdamse winkelier vanaf de wederopbouw tot nu, in een nagebouwde noodwinkel in het hart van Rotterdam en bij Theater Zuidplein.

Onderwater Producties is ook te zien op festivals door het hele land; van de Parade, tot Stadsfestival Zwolle, van Onderstroom in Vlissingen tot festival Duizel in Rotterdam. Onze eerste voorstelling Insomnia, waarin het publiek in een half uur een hele nacht meemaakt, heeft op deze wijze meer dan 200 keer gespeeld.

Onze producties zijn mede gefinancierd door projectsubsidies van onder andere de gemeente Rotterdam, VSBfonds, Fonds21 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Onderwater Producties heeft een schil van kennis om zich heen.

De Raad van Toezicht bestaat uit:
Voorzitter: Anna Visser (Arminius, Lantaren-Venster)
Penningmeester: Fred Wartna (voorheen Willem de Kooningacademie, Villa Zebra)
Secretaris: Tjyying Liu (scenarioschrijver, regisseur)
Lid: Marianne van den Anker (NPOradio1, voormalig wethouder Rotterdam)