FutureShock Festival

Loes is jarig! En jij bent te gast op haar verjaardagsfeestje. Loes wordt 30 en is bang om oud te worden. Haar vriend Peter heeft allerlei verrassingen voor haar in petto om haar angst weg te nemen. Maar het loopt een beetje uit de hand….

Je wordt gedurende de voorstelling meegenomen in deze zoektocht naar de hoop. Langzaam maar zeker kantelt de voorstelling en komt er een andere zoektocht aan de oppervlakte; namelijk naar hoever de liefde voor elkaar reikt. Houd je nog van me als mijn lichaam oud en verrimpeld is? Wil ik wel bij je blijven als ik je elke dag moet wassen? En heb je nog weleens seks als je 90 bent? Volgens oma Versteeg niet: “nee hoor niemand heeft het nog over seks. Nee hoor, niemand heeft nog zin”.

Uiteindelijk kunnen ze maar één conclusie trekken: door zo met de angst voor de toekomst bezig te zijn geweest, zijn ze vergeten om gewoon in het heden te LEVEN.

FutureShock is een tragikomische festivalvoorstelling over ouder waarin humor en absurdisme zich afwisselen met de angst voor verval. In de voorstelling zijn ontroerende beelden te zien van Arnhemse ouderen die praten over de ouderdom.

Concept/spel: Jeroen Rienks en Afke Weltevrede
Regie: Milone Reigman

Speelperiode: FutureShock Festival ging in première op het Fries Straatfestival in 2013. Het speelde daarna op vele festivals in het land zoals, De Parade Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, SPOFFIN Amersfoort, H80 Arnhem, Stadsfestival Zwolle, festival Andersom (Wilminktheater).

Leeftijd: 12 jaar en ouder

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=HZFR6QC8jwk

Fotografie: Hans van Eijsden

In de pers