Coolsingel 65

Coolsingel 65 wordt hernomen!

De herneming van Coolsingel 65 in mei vanwege het Corona-virus kon helaas niet doorgaan. We wilden deze voorstelling hernemen omdat dit jaar een herdenkingsjaar is waarin we 75 jaar bevrijding vieren en herdenken dat 80 jaar geleden Rotterdam gebombardeerd werd. Tevens werden alle projecten rondom de herdenkingen waar Onderwater Producties bij betrokken was, geannuleerd.

Gelukkig kunnen we hem in september – volgens de RIVM richtlijnen –  alsnog hernemen. Want we vinden het belangrijk, om juist in deze tijd, Coolsingel 65 tóch ook te spelen en zijn dankbaar dat de Balkonscène-regeling Fonds Podiumkunsten en de Wijkraad Agniesebuurt dat mogelijk maakt.

Locatie: WIJkcoop010, Zomerhofstraat 75, 3032CK, Rotterdam

Klik hier voor kaarten.
Speeltijden:
4 sept 20:30 -21:45
5 sept 20:30 -21:45
6 sept 15:00 -16:15
11 sept 20:30 -21:45
12 sept 20:30 -21:45 * Extra actie voor Cultuurbuur! voor 4 euro naar de voorstelling: mail naar info@onderwaterproducties.nl
13 sept 15:00 -16.15 * voor bewoners van de Agniesebuurt is er een extra actie met grote korting: mail naar info@onderwaterproducties.nl
Over de voorstelling

Coolsingel 65 is een ontroerende en persoonlijke locatievoorstelling over de relatie tussen vaders en zonen.

Op 14 mei 1940 vielen de bommen op Rotterdam. Ook het statige woonhuis, annex kantoor aan de Coolsingel 65  – tegenover het Stadhuis – van J.A. Rienks, de opa van Jeroen Rienks, kreeg een voltreffer. Hij is gaan rennen door het verwoeste centrum van Rotterdam.. op zoek naar zijn zoon. Of zat het toch anders?

In Coolsingel 65 wordt op zoek gegaan naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen.

Elke zoon is de zoon van een held en elke heldenzoon wil zelf een held zijn net zo groot als zijn vader, groter dan zijn vader…
Imme Dros – Odysseus

De voorstelling werd o.a. gespeeld op de bovenste etage van het Holbeinhuis op Coolsingel 65, exact dezelfde plaats waar in 1940 Jeroens opa woonde. Met een schitterend uitzicht over de herbouwde stad.

Concept/tekst: Onderwater Producties
Spel: Jeroen Rienks, Afke Weltevrede
Dramaturgie/regie: Martine van Ditzhuyzen

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten: Balkonscèneregeling, Wijkraad Agniesebuurt, WIJkcoop010, Cultuurbuur.

Joop Rienks, Luca Rienks, Kees Weltevrede, Joost Maaskant, Marjet Kamstra en alle betrokkenen.

Fotografie: Fred Ernst

 

—–

We hebben de voorstelling op 4 mei na de Dodenherdenking om 21.00 uur in het kader van Theater Na de Dam toch gespeeld in een huiskamer. Er kwamen vele aanmeldingen waaruit er één is geloot. Daar is geheel RIVM-proof de voorstelling gespeeld.

Ook in andere huiskamers kon er 4 mei en 14 mei iets bekeken worden: namelijk een video-registratie van Coolsingel 65

Zie hier de aandacht in de pers:

AD-artikel 1

AD-artikel 2

 

logo-TNDD