Coolsingel 65 op 4 mei in jouw huiskamer

Wij gaan Coolsingel 65 tóch spelen op 4 mei na de Dodenherdenking om 21.00 uur in het kader van Theater Na de Dam.

De herneming van Coolsingel 65 in mei kon helaas niet doorgaan. We wilden deze voorstelling hernemen omdat dit jaar een herdenkingsjaar is waarin we 75 jaar bevrijding vieren en herdenken dat 80 jaar geleden Rotterdam gebombardeerd werd. Tevens zijn alle projecten rondom de herdenkingen waar Onderwater Producties bij betrokken was, geannuleerd. In het najaar hopen we Coolsingel 65 weer te kunnen spelen.

Wij vinden het echter belangrijk, om juist in deze tijd, Coolsingel 65 tóch ook te spelen op 4 mei. Daarom gaan we dit kosteloos doen op 4 mei na de Dodenherdenking om 21.00 uur in het kader van Theater Na de Dam. En wel bij jou thuis, gewoon in de woonkamer!
De RIVM-richtlijnen geven aan dat er maximaal drie personen op bezoek mogen komen per huishouden. We komen met z’n tweeën, hebben onze handen minimaal 20 seconden gewassen en houden 1,5 meter afstand. De voorstelling wordt gespeeld voor maximaal 3 personen die natuurlijk geen verkoudheidsverschijnselen hebben. 

De voorstelling bij jou thuis: wat te doen
Wil je deze gratis voorstelling graag op 4 mei om 21.00 uur in jouw huis, heb je een eettafel (decor), woon je in Rotterdam en is je woonkamer RIVM-proof? Mail ons dan uiterlijk op 25 april met je adres. Uit alle inzenders loten we dé huiskamer. De overige inzenders krijgen een link naar de registratie van de voorstelling.   

De voorstelling
Op 14 mei 1940 vielen de bommen op Rotterdam. Ook het statige woonhuis, annex kantoor aan de Coolsingel 65  – tegenover het Stadhuis – van J.A. Rienks, de opa van Jeroen Rienks, kreeg een voltreffer. Hij is gaan rennen door het verwoeste centrum van Rotterdam op zoek naar zijn zoon. Of zat het toch anders?
In Coolsingel 65wordt op zoek gegaan naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen.
Concept, tekst en spel: Jeroen Rienks, Afke Weltevrede | Regie: Martine van Ditzhuyzen