voorlopige_foto_kassa_jpg-500x450

11 mei t/m 5 juni 2016: Kassa!
Een ode aan de Rotterdamse winkelier van toen én nu.

Een bijzondere theatervoorstelling in een Noodwinkel in het hart van Rotterdam waarbij drie generaties winkeliers die kenmerkend zijn voor de Rotterdamse wederopbouw op verrassende wijze tot leven komen.

Gezichten van de wederopbouw
Voor de wederopbouw in Rotterdam zijn winkels enorm belangrijk geweest. Na het bombardement werden er op allerlei plekken noodwinkels geopend. Vanaf de jaren ’50 flaneerden de mensen langs de prachtige etalages op de Lijnbaan. In de jaren ’70 kreeg Rotterdam meer en meer kleur- en geurrijke etnisch ondernemers. En nu verschijnen er op allerlei plekken hippe, bebaarde ondernemers in opvallende pop-up stores. Samen hebben ze Rotterdam gemaakt tot wat het nu is.

In onze noodwinkel annex pop-up store van nu, volgen we drie generaties winkeliers: Terhans, een bekende winkel in de jaren ’60, één van de eerste Marokkaanse winkeliers in de jaren ‘80 en de oprichters van een pop-up store die nu geopend wordt. In grappige, ontroerende en soms pijnlijke scènes komen hun verhalen tot leven in het licht van de geschiedenis van de wederopbouw.

Kassa! is een locatievoorstelling over ondernemerschap, succes en hard werken. Maar ook over de teloorgang van bekende Rotterdamse iconen en de huidige eenheidsworst in de winkelstraten. De voorstelling wordt deels gebaseerd op verhalen van Rotterdamse winkeliers die voor dit project zijn; Familie Termeulen, Juwelier Heetman, Kiem Foei, Mr. Beans, GERS, Het Rotterdams Warenhuis, Kaapse Brouwers, Cider cider, Donner, Metz, GROOS, OBBA, Slagerij Casablanca.

Beleef wat Rotterdam vorm gaf
Wees te gast bij de opening van de nieuwste pop-up store in het hart van Rotterdam, hoor over de noodwinkels en dans op het jubileumfeest van de eerste Marokkaanse slager in Rotterdam. Kortom, beleef de geschiedenis én het nu in deze afwisselende locatievoorstelling over de Wederopbouw met theater, beelden en muziek!

TRAILER: Zie hier ..

Kassa! maakt onderdeel uit van de manifestatie Rotterdam viert de stad!

11 mei t/m 5 juni, Joost Banckertplaats Rotterdam (hofje aan de Aert van Nesstraat, centrum van Rotterdam)

Extra! Op 3 juni is er om 20.00 uur een gratis inleiding van Jacques Börger van Museum Rotterdam: Van de hoek in het bedrijf naar de digitale winkelwagen: winkelen is een verhaal.

Kaarten: klik hier

NB:

-Op vertoon van je Kassa!-ticket betaal je maar 6,00 i.p.v. 7,50 euro voor toegang in Museum Rotterdam
- Ook kun je met je Kassa!-ticket gratis naar het debat op 31 mei van DRAAD in Arminius: over De Toekomst van de Rotterdamse Winkelstraat

http://arminius.nu/programma/de-toekomst-van-de-rotterdamse-winkelstraat/

Op 16 en 17 juni spelen we de voorstelling in Theater Zuidplein. Via: www.theaterzuidplein.nl kunt u voor 17 juni kaarten kopen.

Concept: Onderwater Producties
Regie: Jeroen van den Berg
Script: Simon Weeda
Spel: o.a. Jeroen Rienks, Afke Weltevrede, Fahd Larhzaoui

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kom ik aan kaarten?
Tickets zijn te koop via de volgende link, www.onderwaterproducties.nl. Er zijn tickets met korting voor bewoners rondom de Joost Banckertsplaats, studenten en mensen met een CJP-pas of Rotterdampas. Op vertoon van een Museum Rotterdam ticket betaal je slechts 15,00 ipv 17,50 euro. Ook Rabobank-leden en Cultuurbuurleden kunnen korting krijgen.
NB: Op vertoon van je Kassa!-ticket betaal je maar 6,00 i.p.v. 7,50 euro voor toegang in Museum Rotterdam.

Hoe laat begint en eindigt de voorstelling?
De aanvang van de avondvoorstellingen is 20:30 uur en de aanvang van de matinee is 15:00 uur. De voorstelling duurt 1 uur en 15 minuten. Er is geen pauze.

Ik ben te laat, wat nu?
Kom op tijd, na aanvang van een voorstelling kunnen wij je helaas niet meer toelaten. Restitutie is niet mogelijk.

Zijn er vaste zitplaatsen?
Nee, de voorstelling is ongeplaceerd.

Waar moet ik zijn?
De Noodwinkel waar de voorstelling in plaatsvindt, staat bij de Joost Banckertsplaats in Rotterdam (hofje aan de Aert van Nesstraat).

Hoe kom ik er?
De locatie is goed bereikbaar met OV, auto en fiets. Als je met het openbaar vervoer komt, kun je uitstappen bij Rotterdam Centraal of Weena. Rotterdam Centraal is bereikbaar via tram, bus, trein en metro. Vanaf hier is het vijf minuten lopen. Weena is bereikbaar via tram, bus en metra. Ook vanaf hier is het vijf minuten lopen.

Als je met de auto komt, kun je het beste parkeren bij het Schouwburgplein.

Voor welke leeftijd is de voorstelling geschikt?
12 jaar en ouder

Ik ben invalide, kan ik dan naar de voorstelling?
De voorstelling is toegankelijk voor mensen in een rolstoel, en voor mensen die slecht ter been zijn (je kunt gedurende het grootste deel van de voorstelling zitten).

Kan ik van tevoren wat eten of drinken?
Bij de Noodwinkel kun je vooraf niks eten of drinken. Dit kan bijvoorbeeld wel bij Barclays aan de overkant, bij Café Restaurant Floor in de Rotterdamse Schouwburg of bij de Doelen.
Na de voorstelling kun je wel iets bij ons drinken!

NB: Er zijn geen toiletten op de locatie.
Je kunt gebruik maken van de toiletten bij Barclays, of de Rotterdamse Schouwburg

Mag ik roken in de zaal?
In de Noodwinkel geldt een rookverbod.

Mag ik foto’s, video- of audiomateriaal maken?
Het is niet toegestaan om tijdens de voorstelling opnames te maken.

Waar kan ik met andere vragen terecht?
Indien je nog verdere vragen of opmerkingen heeft, kunt je contact opnemen met:
info@onderwaterproducties.nl