FutureShock

Een voorstelling over liefhebben en ouder worden

Wat voelde je bij de ontdekking van je eerste rimpel? En toen je voor het eerst als ‘mevrouw’ werd aangesproken? Herinner je jouw eerste grijze haar? Peter (46) en Loes (30) wel: ze zijn allebei als de dood voor verval. Hun diepgewortelde angst voor ouderdom sluipt hun relatie binnen en bijna ongewust creëren ze hun voorland. Ze confronteren elkaar, experimenteren met fysieke beperkingen, dansen met elkaar, laten zich voeren en bekijken beelden van ouderen. Want hou je nog van me als ik oud, vergeetachtig en hulpbehoevend ben? Wat begint als een onschuldig spel loopt steeds verder uit de hand.

In FutureShock wordt op zoek gegaan naar de schoonheid van het ouder worden en wisselen humor en absurdisme zich af met de angst voor verval.

Net als de andere voorstellingen van Onderwater Producties is FutureShock gestoeld op de realiteit en actualiteit. Een belangrijke  component van hun voorstelling is het vooronderzoek. De makers verbleven 24 uur in een verzorgingstehuis. Ouderen werden geïnterviewd en gefilmd over de voordelen van ouder worden. Deze ervaringen en interviews zijn verwerkt in de voorstelling.

Idee en Concept: Jeroen Rienks en Afke Weltevrede
Regie: Milone Reigman
Lichtontwerp: Paul van Laak / Vincent Bax
Teksy en spel: Jeroen Rienks en Afke Weltevrede
Productie: Stefanie Vermeiren

Speelperiode: FutureShock ging in 2012 in première in De Gouvernestraat. De voorstelling heeft via CultuurConcreet nog op vele plekken in de wijk gespeeld.

fotografie: Boudewijn van Leeuwen

In de pers